flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу обвинуваченому у смертельному побитті чоловіка на парковці

03 липня 2023, 11:45

Бердичівський міськрайонний суд розглянув клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою бердичівлянину К., якого обвинувачено у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст. 121 КК України). Резонансна подія сталася у березні 2022-го року на парковці по вул. Спартаківській у Бердичеві. За ухвалою суду обвинувачений надалі перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Своє клопотання про зміну запобіжного заходу на більш суворий прокурор аргументував тим, що обвинувачений, до якого досі було застосовано нічний домашній арешт, порушив або ж не виконав частину покладених на нього обов′язків таких як прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадження; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Позицію обвинуваченого цього разу представляв адвокат з Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, якого, за ухвалою суду, залучено на одну процесуальну дію у зв′язку з тимчасовим перебуванням основної захисниці обвинуваченого за кордоном.  Заслухавши пояснення та думку обвинуваченого  і захисника стосовно зміни запобіжного заходу, а також думку потерпілої та її представника, суд постановив клопотання прокурора залишити без задоволення. Ухвалою щодо іншого клопотання прокурора суд продовжив обвинуваченому дію запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту строком на 60 днів.

Наступне судове засідання у справі призначене на 14 год 30 хв 26-го липня. Суд планує допитати свідка та дослідити письмові докази.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 274/2268/22.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області