flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України суд призначив бердичівлянину 5 років позбавлення волі

01 червня 2023, 10:47

Бердичівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та 58-річним мешканцем м. Бердичева, якого обвинувачено у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також у тих самих діях, вчинених повторно (чч. 1, 2 ст. 110 ККУ). Суд призначив узгоджене сторонами покарання – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з випробуванням протягом трьох років іспитового строку.

Відповідно до обвинувачення чоловік, який є уродженцем російської федерації та має українське громадянство, у лютому 2022-го року: до та після початку повномасштабного вторгнення, усвідомлюючи та будучи обізнаним, що відповідно до Конституції України територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканою, керуючись ідеологічними та суб'єктивними політичними мотивами, двічі вчинив злочини. Будучи активним користувачем забороненої в Україні соціальної мережі він поширив серед невизначеного кола осіб матеріали із публічними закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Свою вину обвинувачений повністю визнав та уклав з прокурором угоду, у якій також узгоджено покарання – за ч. 1 ст. 110 ККУ – 3 роки позбавлення волі, за ч.2 ст. 110 ККУ – 5 років позбавлення волі. Остаточне покарання – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна з випробування три роки іспитового строку. Системний блок до комп′ютера як речовий доказ скоєння злочинів суд ухвалив конфіскувати. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області