flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На екскурсію до суду завітали школярі

01 червня 2023, 09:24

У Бердичівському міськрайонному суді  побували учні 9-В класу ліцею «Територія 12» міста Бердичева. Екскурсія відбулася у рамках навчальної програми з правознавства. Учні випускного класу познайомилися з організацією роботи установи, де чиниться правосуддя, поспілкувалися з головою суду та побували у судовому засіданні на правах вільних слухачів.

Зустріли юних гостей працівники служби судової охорони, які  розповіли дітям правила пропускного режиму та поведінки в суді. Екскурсанти відвідали канцелярію, де заступниця керівниці апарату суду Любов Пасічник розповіла про те, які етапи проходить справа, перш ніж потрапити до судді, звідки походить вислів «шити справу», як обирається суддя для слухання кожної справи, а також познайомила дітей з електронною системою документообігу.

 

 

 

Діти пройшлися коридорами суду, побачили, де розташований архів та конвойне приміщення, побували в судовій залі. До участі у заході долучився голова Бердичівського суду Олександр Яковлєв, який розповів дев′ятикласникам про професію судді та відповів на усі питання, які цікавили ліцеїстів. Особливо цікаво було дітям побувати у справжньому судовому засіданні, де слухалася справа про крадіжку в умовах воєнного стану.

Завершенням зустрічі в суді стало спільне фото на згадку. Сподіваємося, ця екскурсія стала корисною для школярів, частина з яких уже нині стоїть перед вибором майбутньої професії. 

 

  

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області