flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс присуд мешканцю Любарщини: за убивство незнайомця – 14 років позбавлення волі

31 травня 2023, 15:45

Бердичівський суд завершив розгляд кримінальної справи по обвинуваченню 45-річного чоловіка в умисному убивстві з хуліганських мотивів ( п.7  ч.2 ст. 115 ККУ) Колегія у складі трьох суддів ухвалила вирок, яким визнала обвинуваченого винуватим та призначила покарання у виді 14 років позбавлення волі. За сукупністю вироків шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного за вироком іншого суду, остаточне покарання складає 14 років та 1 місяць. Також обвинувачений має сплатити на користь потерпілого (батька загиблого) 120 тис. грн матеріальної та 500 тис. грн моральної шкоди.  

Під час розгляду кримінального провадження суд встановив, що убивство, у якому обвинувачено громадянина Ш., сталося вночі 3-го лютого 2018 року у селі Вигнанці тоді ще Любарського району біля місцевого клубу. Потерпілий з товаришем приїхали туди з іншого села на автомобілі. Обвинувачений Ш., який у той час відпочивав з іншими чоловіками у бесідці, зчинив конфлікт через гучну музику та яскраве світло фар. Після нетривалої перепалки останній вдарив потерпілого ножем у груди, поціливши прямо у серце. Від отриманого поранення чоловік помер до приїзду екстреної меддопомоги.

Обвинувачений своєї вини у скоєному не визнав та відмовився надавати покази. Суд, всебічно, повно, неупереджено й безпосередньо з`ясувавши всі обставини кримінального провадження, прийшов до висновку, що вина обвинуваченого за п.7 ч. 2 ст. 115 ККУ повністю доведена. Призначаючи покарання, суд врахував тяжкість та суспільну небезпечність злочину, який належить до особливо тяжких, обставини та спосіб його вчинення, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, а також скоєння злочину у стані алкогольного сп′яніння та рецидив як обставини, які обтяжують покарання.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений сторонами в апеляційній інстанції протягом 30-ти днів. Найближчі два місяці обвинувачений продовжуватиме перебувати під вартою.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області