flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді проходять практику майбутні юристи

23 травня 2023, 15:44

У Бердичівському міськрайонному суді проходять практику студенти, які здобувають спеціальність «Право» у вищих навчальних закладах. Нині - це двоє студентів 4-го курсу Бердичівського фахового коледжу промисловості, економіки і права, які прохрдять переддипломну практику, студент 4-го курсу Житомирського торгівельно-економічного фахового коледжу ДПЕУ та студентка 2-го курсу Поліського національного університету, які проходять виробничу практику.  

Майбутні юристи під керівництвом досвідчених наставників знайомляться з судовим процесом: відвідують судові засідання, дізнаються про можливість проведення засідання у режимі відеоконференції, з′ясовують особливості розгляду справ суддями одноособово та колегією суддів, спостерігають, як працюють судді у засіданнях та поза ними. Також студенти знайомляться зі структурою та організацією роботи установи: вивчають нормативні матеріали, що регламентують діяльність суду, знайомляться з роботою працівників архіву та канцелярії, помічників суддів та секретарів судових засідань.

Якісна практика – це завжди запорука успішного засвоєння знань. Кожен студент має своє індивідуальне завдання, за яким по завершенні практики  складатиме звіт. Проходження практики в суді є цікавим та корисним етапом навчання для студентів-правників, оскільки вони отримують унікальну можливість закріпили теоретичні знання практичними навичками, навчитися працювати в колективі та відчути справжню атмосферу правосуддя. А ще - мають гарну нагоду переконатися у правильності вибору професії та визначитися з юридичною спеціалізацією на майбутнє.

 

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області