flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у замаху на грабіж, вчинений в умовах воєнного стану

24 березня 2023, 16:26

Бердичівський міськрайонний суд розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу підозрюваному у закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчиненому повторно, з проникненням у житло, скоєному в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 186 КК України). Суд постановив застосувати до підозрюваного тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у понад 53 тисячі гривень.

Як випливає з клопотання слідчого, 43-річного чоловіка, мешканця Хмельниччини, неодноразово судимого за корисливі злочини, підозрюють у тому, що він 22-го березня проник до однієї з квартир у місті Бердичеві, відтиснувши металопластикове вікно, та заволодів золотими прикрасами власниці помешкання, а також валютою у сумі 1 тис. доларів США. Після того, як на місці злочину його заскочила  господарка квартири, підозрюваний намагався втекти, проте був затриманий.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5-ти днів. 

Важливо: 

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області