flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Матюкався й вимагав гроші – покарано домашнього дебошира

18 жовтня 2022, 09:50

П'ять діб під адмінарештом проведе бердичівлянин за психологічне насильство щодо батьків. На поведінку сина, котрий зловживає спиртним, лається та погрожує розправою, на початку вересня поскаржилась мати. 

З матеріалів справи суд з'ясував, що від образливих слів та частих залякувань постраждав і батько кривдника, бо не давав йому гроші на чергову випивку. У письмових поясненнях син підтвердив, що дійсно вживав до батьків брутальні слова і що подібні ситуації – не рідкість. 

Чи кається він у скоєному, лишилось невідомим: за викликом до суду чоловік не з'явився, також не подав клопотань про відкладення засідання. Тож суд мав усі підстави розглянути справу без участі порушника і прийняти рішення на основі наявних матеріалів. 

Вину бердичівлянина у домашньому насильстві (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП) було доведено низкою доказів. Під час обрання адміністративного стягнення суд врахував факт вчинення правопорушень відносно батьків, котрі мають похилий вік, неодноразовість таких епізодів, а також відсутність роботи в порушника і його зловживання алкоголем – перевиховуватися буде під арештом.

                                                                          Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області