flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник МКАРСу – під дією особистого зобов’язання за підозрою у розтраті пального

26 серпня 2022, 09:23

Керівник МКАРСу – під дією особистого зобов’язання за підозрою у розтраті пального

 

25 серпня суд розглянув іще одне клопотання поліції щодо «справи про розкрадання пального», як її уже охрестили у ЗМІ. Цього разу вирішувалось питання про застосування особистого зобов'язання до начальника міської комунальної аварійно-рятувальної служби. 

Чоловіку висунуто підозру у незаконному заволодінні дизпаливом бердичівської громади в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). За версією досудового слідства, у березні цього року він вступив у злочинну змову із першим заступником міського голови Бердичева з метою протиправного заволодіння пальним. Слідство, яке наразі триває, виявило недостачу 31396 л. палива на загальну суму 1064324 грн.

Дослідивши клопотання й долучені до нього матеріали, суд своєю ухвалою постановив застосувати до очільника МКАРСу запобіжний захід у виді особистого зобов`язання. До 25 жовтня включно підозрюваний повинен:

- прибувати за викликом до слідчого, прокурора, суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- не відлучатися за межі України  без дозволу слідчого, прокурора або суду.

У разі невиконання покладених обов`язків до посадовця може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, а також може бути накладено грошове стягнення від 0,25 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 

Ухвала слідчого судді щодо застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання підлягає негайному виконанню після її оголошення. Повний текст буде оголошено 29  серпня 2022 року. 

                                                                                   Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області