flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо справи про побиття працівника колонії

23 червня 2022, 09:58

Допитано судового експерта у справі про заподіяння легкого тілесного ушкодження співробітнику виправної колонії №70 під час виконання ним службових обов’язків, що мало місце влітку минулого року.

У правопорушенні звинувачено 35-річного засудженого: згідно з версією досудового слідства, він відмовився виконувати законні вимоги молодшого інспектора (залишити приміщення камери на час проведення там обшуку), вдарив його кулаком в обличчя та зірвав бодікамеру з форменого одягу.

Під час попередніх засідань суд заслухав близько десятка свідків від обох сторін, дослідив письмові докази, а також характеристики на обвинуваченого (неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, востаннє – за умисне вбивство; станом на липень 2021 року мав 19 стягнень за порушення режиму тримання).

Цього тижня відбувся допит судмедексперта, котрий проводив освідування потерпілого й зафіксував на його щоці крововилив блідо-синюшного кольору. Учасники процесу цікавились, чи могло утворитись це тілесне ушкодження внаслідок самостійного падіння інспектора на підлогу. Нагадаємо, що обвинувачений та допитані за його клопотанням свідки стверджували, ніби правоохоронець «посковзнувся на підлозі та упав» після невдалої спроби схопити ув’язненого за шию під час конфлікту. Експерт сказав, що такий механізм появи синця не виключається, однак у разі контакту з необмеженою поверхнею він мав би бути більшим.

Наостанок учасники зійшлись на думці про необхідність виклику на допит останнього зі свідків, це колишній працівник БВК-70. Також до виправної установи судом скеровано запит з приводу надання інформації про те, яким чином здійснювалась відеофіксація тих подій та чи була перевірка за фактом пошкодження відеореєстратора.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області