flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На блокпосту в молодика виявили психотропні речовини

09 червня 2022, 16:41

Постановлено вирок 21-річному жителю Бердичівщини, який незаконно придбав, зберігав та перевозив без мети збуту психотропи. За скоєння проступку, передбаченого частиною першою статті 309 КК України, йому призначено один рік обмеження волі з іспитовим строком такої ж тривалості.

Справу розглядали у спрощеному провадженні без виклику учасників та  проведення судового засідання. Обвинувачений повністю визнав свою вину й погодився з усіма обставинами, встановленими досудовим розслідуванням. А встановленим було те, що у березні 2022 року по провулку Перемоги, 4 парубок виявив два пакунки з порошкоподібними речовинами загальною масою близько 0,5 г, помістив їх до кишені, після чого зберігав про собі й перевозив на автомобілі. Того ж дня його було зупинено на блокпосту по вулиці Чуднівській, а психотропні «знахідки» - виявлено та вилучено.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доведеність винуватості молодого чоловіка в інкримінованому протиправному діянні. Вид та міру покарання було призначено з урахуванням характеру й тяжкості скоєного, наявності пом’якшуючих та відсутності обтяжуючих обставин, а також даних про особу винного. Він не працює, раніше не судимий, не перебуває на обліку у нарколога та психіатра, позитивно характеризується за місцем проживання.  

Також суд вбачав підстави для звільнення винного від реального відбування призначеного покарання у виді обмеження волі – йому встановлено один рік іспитового строку із покладенням низки процесуальних обов’язків.  

Вирок набере законної сили після закінчення 30-ти днів на подання апеляційної скарги (якщо її не буде подано).

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області