flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Убивство в Мирополі: чекають явку ключового свідка

08 червня 2022, 14:18

Відбулось чергове судове засідання у справі про вбивство жителя смт. Миропіль, що сталось у лютому минулого року. Скоєння злочину поставлено у вину двом мешканцям цього ж населеного пункту.

За версією досудового розслідування, обвинувачені спочатку випивали у компанії із двома жінками та цим односельцем, а потім побили його. Потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді множинних саден, синців, переломів грудини і ребер, розриву печінки, крововиливів усередину внутрішніх органів, унаслідок чого загинув. Дії чоловіків кваліфіковано як умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб.  

Нагадаємо, що раніше суд уже допитав більшість свідків, а також заслухав показання одного з обвинувачених, за місцем проживання якого відбувалися інкриміновані події. Чоловік зазначив, що після побиття співчаркувальник вийшов з будинку, щоб іти додому, а вранці він знайшов його мертвим на вході до своєї оселі.

Під час нещодавнього засідання було досліджено письмові матеріали даної справи, серед яких - протоколи низки слідчих дій із додатками (фототаблиці та відеозаписи), а також висновки понад десятка судових експертиз. За даними проведених досліджень, після отримання тілесних ушкоджень потерпілий ще міг самостійно пересуватись і прожив не більше 30-ти хвилин.

У наступне засідання, заплановане на кінець червня, повторно викликатимуть одного з ключових свідків – господиню помешкання, де стались події, яка була присутньою і під час того застілля. Окрім того, сторона захисту заявила клопотання про допит правоохоронця, котрий приїжджав на місце події за викликом, а також про витребовування аудіозапису дзвінка на «102» із повідомленням про цей злочин.

У разі доведення винуватості, обвинуваченим загрожує до 15 років ув’язнення або й довічне позбавлення волі. На час судового розгляду обох їх утримують під вартою.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області