flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд судових справ за 01-07 червня

07 червня 2022, 14:28

Публікуємо оглядову інформацію щодо наших справ, що становлять суспільний інтерес, засідання в яких відбулись протягом першого тижня червня.

Смерть у колонії

Суддівська колегія дослідила письмові матеріали кримінального провадження відносно засудженого Бердичівської виправної колонії №70, звинуваченого в умисному вбивстві співкамерника. Було оголошено зміст протоколів низки слідчих дій (огляд приміщення камери, огляд трупа в морзі, слідчий експеримент за участю підозрюваного тощо), результати службової перевірки в установі виконання покарань, висновки судових експертиз, а також характеристики обвинуваченого, який із 2004-го перебуває у місцях позбавлення волі. Після вивчення усіх матеріалів виникла потреба допитати експерта, котрий проводив судово-медичну експертизу – його викликатимуть у наступне засідання, заплановане на початок липня.

«Солодке» шахрайство

Розпочато дослідження письмових доказів у справі за фактом незаконного заволодіння 48 тонами цукру: в шахрайстві на суму в понад півмільйона гривень (що є особливо великим розміром), вчиненому шляхом зловживання довірою, звинувачено бердичівлянку, яка на час інкримінованих дій (2017 р.) займалась підприємницькою діяльністю, пов’язаною з оптовою торгівлею цукром, шоколадом і кондитерськими виробами. Потерпіла сторона, а це фермерське господарство з Вінниччини, подало цивільний позов про  стягнення 528 тис. грн матеріальної шкоди. Чергове засідання у цій справі призначено на початок серпня.

Обвинувачено людину з інвалідністю

Відбулось підготовче засідання у справі за фактом заподіяння смертельного ножового поранення бердичівлянину, яке мало місце по вул. Червоній у жовтні минулого року. Скоєння правопорушення інкримінують 45-річному місцевому жителю, який раніше судимий (востаннє - у грудні 2021-го) і який нині має інвалідність (пересувається на візку). Відповідно до обвинувачення, він наніс ножем не менше шести ударів по нозі свого знайомого, з яким розпивав алкоголь – потерпілий помер від гострої крововтрати. Розгляд цієї справи по суті розпочнеться у серпні.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області