flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судять бердичівлянку за викрадення благодійних коштів

06 червня 2022, 15:46

«Я і думки не міг допустити, що в такому місці хтось буде красти», - сказав під час допиту один зі свідків у справі про крадіжку, що сталась на території кляштору Босих Кармелітів восени 2020-го.

Днями суд заслухав чотирьох свідків у кримінальному провадженні відносно 37-річної мешканки Бердичева, звинуваченої у таємному викраденні чужого майна, вчиненого із проникненням до приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України). За даними обвинувачення, 16.10.20 р. жінка через незамкнені двері зайшла до приміщення міськрайонної благодійної організації «Кармель», що на пл. Соборній, 25, та, переконавшись у відсутності інших осіб, викрала з шухляди столу 22 500 грн.

За словами допитаних представників благодійної організації, того ранку офіс лише декілька хвилин лишався без їхньої присутності, а невдовзі його зачинили ззовні - як згодом з’ясувалося, із обвинуваченою всередині. Остання вирішила вибиратися через балкон (хотіла звідти зістрибнути) і була помічена місцевим працівником. Почувши жінчину історію про те, як вона начебто «прийшла записати дитину на масаж» і як тут її випадково замкнули, чоловік відчинив двері та випустив її. На суді свідок пояснив, що не знав про наявність в офісі грошей та й запідозрити не міг, що громадянка могла щось «прихопити» із собою.

Свою вину обвинувачена визнала частково: мовляв, кошти з шухляди дійсно взяла, однак там була менша сума (17 тис. грн), аніж їй інкримінують. З показань представників БО «Кармель», викрадені гроші були благодійними внесками за навчання групи дітей і суму в понад 20 000 грн підтверджено документально.

У наступному засіданні суд планує допитати у якості свідків двох понятих. Письмові матеріали у цій справі вже досліджено.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області