flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд судових справ за останній тиждень травня

31 травня 2022, 16:45

Протягом останнього тижня травня відбулись засідання одразу у декількох справах, що становлять суспільний інтерес, тож з метою інформування громадськості публікуємо короткий огляд цих слухань.

Обвинувачують правоохоронця

Триває встановлення обставин справи про незаконний обіг наркотичних і психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України), який ставлять у вину бердичівлянину, котрий на час інкримінованих подій (осінь 2019-го) очолював сектор управління протидії наркозлочинності ГУНП в Житомирській області. Згідно встановленого у першому засіданні порядку, судове слідство розпочалось із вивчення матеріалів справи. Зокрема, цими днями досліджували чергові диски із аудіозаписами телефонних розмов обвинуваченого. На час судового розгляду він перебуває під дією запобіжного заходу у виді застави.

Справа про 254 кг канабісу

Наступна суспільно цікава справа - теж про наркотики: жителя Бердичівщини звинувачено у виготовленні та зберіганні з метою збуту канабісу в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). На нещодавнє засідання чоловік не прибув, хоча був належно повідомлений про дату й час слухання, щодо причин неявки не поінформував. Зважаючи на те, що розгляд кримінального провадження не може відбуватись без участі обвинуваченого, присутність якого є обов’язковою, заслухавши також думки учасників, суд вирішив застосувати до чоловіка привід у наступне засідання. Відповідну ухвалу було передано для виконання до органу Нацполіції.

Нетвереза ДТП з потерпілими

Таку ж ухвалу про привід із таких же причин було постановлено і у справі щодо бердичівського водія, котрому інкримінують скоєння в нетверезому стані ДТП, у якій одна особа загинула, ще одна – дістала травми середнього ступеню тяжкості (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Аварія сталась у червні 2021 року неподалік с. Мирне на Бердичівщині. Через неявку обвинуваченого підготовче засідання було відкладено на іншу дату - і наступного разу примусовий супровід чоловіка до суду будуть здійснювати працівники поліції.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області