flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглядатимуть справу про смертельне побиття бердичівлянина

30 травня 2022, 17:04

Суд провів підготовче засідання у справі про заподіяння тяжкого тілесного ушкодження бердичівлянину, що спричинило його смерть. Подія мала місце наприкінці березня 2022 року по вул. Спартаківській. У вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 121 КК України, звинувачено 44-річного місцевого жителя.

Учасники провадження висловились про можливість проведення розгляду у відкритому судовому засіданні суддею одноособово. Прокурор заявив клопотання  щодо продовження обвинуваченому терміну дії застосованого до нього запобіжного заходу – це домашній арешт у нічний час доби із покладенням низки процесуальних обов’язків. Державний обвинувачувач також зазначив, що під час обрання запобіжного заходу обвинувачений нічого не вказав про свою судимість (погашену – авт.), про яку стало відомо у ході подальшого досудового слідства.

Сторона захисту не заперечила проти заявленого прокурором клопотання. Зі слів адвокатки, її клієнт виконує покладені на нього зобов’язання, однак через погрози з боку потерпілих був змушений змінити місце проживання, про що повідомив органи слідства.

Заслухавши думки учасників, суд залишив обвинуваченого під домашнім арештом іще на 60 діб. Також було визначено дату початку судового розгляду - 09 червня 2022 року. До того часу потерпіла та її представник мають намір підготувати цивільний позов про відшкодування завданої шкоди.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області