flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Одягнімо, друже, вишиванки…»

19 травня 2022, 11:47

Третій четвер травня – День вишиванки, в який у багатьох куточках нашої держави та світу самобутньою красою розквітають візерунки вишиванок - отого генетичного коду нації, що підкреслює українську ідентичність.

Цьогоріч вишиванковий день сповнений особливого змісту: він об’єднує українців у важкий час війни, нагадує про самостійність нашої культури та історії, зміцнює непереможний дух та віру в Перемогу України. Тож саме з таким патріотичним настроєм, а ще - надзвичайною гордістю за свою приналежність до української нації сьогодні прийшли на роботу працівники Бердичівського міськрайонного суду.

Треба сказати, що традиція долучатись до Дня вишиванки існує в колективі декілька останніх років. І кожен з нас, хто служить Феміді, має свою причину одягнути цього дня вишиванку. «Уже років сім поспіль я вдягаю вишиванку у третій четвер травня та приходжу у ній на роботу. Це об’єднує колектив, підтримує дух, підкреслює нашу українську ідентичність, додає настрою, що особливо потрібно усім українцям у теперішній воєнний час», - розповідає помічник судді Крістіна Карапетрова. А інший помічник судді, Леся Слабик, додає, що завжди шанобливо ставиться до українських народних традицій, а носити вишиванку – одна з них: «Сьогодні вдягла старовинну сорочку. У ній моя бабуся, якій 86 років, колись виступала в сільському хорі. Я рада, що ця вишиванка збереглась та перейшла до мене». Також не вперше підтримує День вишиванки і секретар судового засідання Ольга Дерманська, яка лише декілька тижнів тому стала працювати у нашому суді: «Ще під час навчання в університеті я завжди одягала вишиванку цього дня. Це - символ української нації, який згуртовує та об’єднує. І добре, що існує День вишиванки – як іще одна нагода нагадати собі про те, хто ти є і яке твоє коріння».

Ця філософсько-патріотична бесіда із колегами оживила у пам’яті мотивуючі віршовані рядки, автором яких є науковець, поет і літературознавець Василь Дерій. Тож завершуємо матеріал уривком із цього твору:

«Одягнімо, друже, вишиванки –

Наш чарівний український стрій.

Не для когось, не для забаганки,

А для себе, вірний друже мій…

 

Одягнімо в свята і неділі,

В будень, за потреби, одягнім

І відчуєм – вороги безсилі

Зруйнувати український дім.

 

Одягнімо вишиванки, друже,

Хай побачить українців світ –

Молодих, відважних, дужих,

У єднанні на багато літ».

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області