flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарання парубку, який носив у кишені амфетамін та обікрав батька

26 жовтня 2021, 11:06

У квітні цього року потерпілий заявив до поліції на невідому особу, котра поцупила з його квартири 800 гривень, а вже за кілька днів з’ясувалося, що до крадіжки причетний… син!

Окрім таємного викрадення чужого майна, 28-річному бердичівлянину інкримінувалось іще незаконне придбання та зберігання психотропної речовини без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України). Торік під час поверхневого огляду правоохоронці знайшли та вилучили у нього 1,2 г амфетаміну. Пакет із наркотичною речовиною молодик носив у кишені спортивної кофти і, за його словами, «випадково знайшов на пляжі закладку та забрав собі».

Що ж до крадіжки батькових грошей, вони знадобилися обвинуваченому для погашення боргу. Дозволу узяти кошти не просив: думав, що тато відмовить, зазначив на суді молодий чоловік. Тож він просто забрав 800 гривень собі, натомість поклав на журнальний стіл сувенірні купюри, аби крадіжка не розкрилась одразу. На момент розгляду провадження син відшкодував батьку усі завдані збитки.

За сукупністю скоєного парубок дістав покарання у вигляді 1 року 3 місяців позбавлення волі із призначенням року іспитового строку. На думку суду, такої кари буде достатньо для того, аби обвинувачений виправився й не вчиняв нових правопорушень. Вирок іще не набрав чинності.

Читайте інші новини суду також у фейсбуці

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області