flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Четверо неповнолітніх отримали попередження за порушення закону

23 жовтня 2021, 09:47

Вони не з однієї компанії, та до суду їх привело одне й те ж – вчинення адміністративних правопорушень. Тепер із власного досвіду ці четверо підлітків знають, що із 16-ти років адмінвідповідальність таки настає.

Після розгляду матеріалів поліції та встановлення усіх обставин справ суд застосував стягнення у вигляді попередження до двох юнаків із Бердичева та двох дівчат із району. Вік порушників – 16-17 років, усі притягувались до адміністративної відповідальності вперше.

Один із хлопців «відзначився» тим, що керував по вул. Б. Хмельницького мопедом, не маючи водійського посвідчення – скоїв правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 126 КУпАП. Інші двоє підлітків на пл. Привокзальній, яка є громадським місцем, курили: хто магазинні цигарки, а хто й «самокрутку» - порушили норми ч. 1 ст. 175-1 КУпАП. А четверта з підлітків з’явилась у громадському місці нетверезою (правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 187 КУпАП): з характерним запахом алкоголю й почервонілим обличчям нестійкою ходою рухалась по вул. Одеській.

У судових засіданнях парубки визнали свою вину та щиро розкаялись у вчиненому. Дівчата ж на розгляд не з’явились (були належно повідомлені), проте це не врятувало їх від адмінвідповідальності: щодо кожного неповнолітнього суд виніс окрему постанову про винуватість у вчиненні правопорушень із оголошенням попереджень.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області