flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у вбивстві селянина розповів свою версію подій

18 жовтня 2021, 11:16

Суддівська колегія продовжує з’ясування обставин умисного вбивства жителя с. Іванківці, у вчиненні якого звинувачено 40-річного бердичівлянина.

За даними досудового слідства, вночі у серпні 2019 року він поконфліктував із селянином та побив його. Смерть настала від травми із залученням кількох ділянок тіла, яка, серед іншого, супроводжувалась численними саднами, крововиливом у головний мозок, переломами ребер із пошкодженням легенів, що викликало травматичний шок.

Під час попередніх слухань суд допитав потерпілого (брат загиблого) і декількох свідків. Сестра та матір обвинуваченого скористалися правом не давати жодних свідчень щодо свого родича. Натомість підсудний на останньому засіданні висловив бажання розповісти про те, що трапилось тієї ночі між ним та загиблим.

На момент інкримінованих подій обвинувачений знаходився в Іванківцях у будинку своєї співмешканки. Вказав, що напередодні ввечері сусід, у чиєму вбивстві його звинувачують, прийшов до нього разом з невідомим чоловіком із сокирою: шукали для «розмови» його співмешканку. Розмови не вийшло, бо жінки не було вдома. Десь після опівночі сусід, уже сам, прийшов знову – став говорити, аби обвинувачений в усьому слухався місцевих. Він же «захотів провчити» нічного гостя і зо три рази вдарив його по кулаком по ребрах, після чого закрив двері і став займатися своїми справами.

На переконання підсудного, через його дії потерпілий аж ніяк не міг померти і «посприяв» цьому хтось інший, бо за кілька годин після конфлікту він знайшов понівеченого сусіда за своїм городом та, щоб не лишати напризволяще, приволік до себе додому. «Я бачив, що йому погано, але не розумів, що він у дуже важкому стані… Я убив його лише тим, що вчасно не викликав «Швидку», - вказав на допиті обвинувачений та продовжив, що під ранок велосипедом дістався до Бердичева. Тут розказав про те, що сталося, своїй співмешканці і другу дитинства, вирішив добровільно йти до поліції. А перед тим у своїй квартирі перевдягнувся, бо «дорогою впав з велосипеда, розбив собі обличчя та забруднив футболку…».

Наступне засідання у цій справі заплановано на 8 листопада, суд продовжить допитувати свідків.

Читайте наші новини також у фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області