flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано неповнолітнього за крадіжку акумулятора з автівки

07 жовтня 2021, 16:11

Сорок годин на громадських роботах у вільний від навчання час повинен відпрацювати учень одного з місцевих закладів профтехосвіти за те, що обікрав чужу «ВАЗівку». Таке рішення ухвалив днями Бердичівський міськрайонний суд.

Під час розгляду справи встановили, що близько другої ночі 12 листопада 2020 року юнак помітив біля будинку по вул. Молодогвардійській автомобіль «ВАЗ». Ножем зламав замок водійських дверцят, відкрив зсередини салону капот і викрав акумуляторну батарею вартістю майже 800 грн.

Свою вину в інкримінованій крадіжці 17-річний обвинувачений визнав, запевнив, що дуже жалкує про свій вчинок. Мовляв, тієї ночі він гуляв містом і сам не знає, чому вирішив незаконно проникнути до припаркованого авта. Крадений акумулятор спочатку приніс додому, рідним пояснив, що це друзі далі, а потім здав батарею до магазину.

Також стало відомо, що усі завдані збитки парубок відшкодував, закон порушив уперше, а за місцем навчання та проживання характеризується позитивно. Крім того, суд врахував висновок органу пробації, згідно з яким хлопець має низький рівень небезпеки для суспільства і його виправлення можливе без покарання, пов’язаного з обмеженням чи позбавленням волі - за таємне викрадення чужого майна неповнолітньому призначено 40 годин громадських робіт.

Протягом 30 днів вирок може бути оскаржений.

Читайте наші новини також у фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області