flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд справи за фактом побиття поліцейського. ФОТО

23 вересня 2021, 10:37

Суд дослідив письмові матеріали справи за обвинуваченням 39-річного бердичівлянина у побитті поліцейського під час виконання останнім службових обов’язків.

Як з’ясувало досудове слідство, події відбулись у січні 2019-го року. Патруль поліції охорони, у складі якого того вечора чергував потерпілий, приїхав за викликом про бійку до будинку по вул. Вінницькій. У дворі знаходилась група осіб, котрі порушували громадський порядок. Після прохання правоохоронців розійтись по домівках виник конфлікт, у ході якого обвинувачений зірвав з потерпілого погон, а під час одягання кайданків ще й кілька разів ударив ногою по голові. Дії чоловіка кваліфіковано як умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Серед матеріалів, що їх днями оголосив суд, були заява потерпілого до поліції, документи про перелік його службових обов’язків, медична документація, висновки експертиз, характеризуючі відомості про обвинуваченого тощо.

Нагадаємо, що на попередніх засіданнях суд заслухав показання потерпілого та декількох свідків (колегу постраждалого, матір обвинуваченого, лікаря «Екстреної меддопомоги»). Допит інших свідків заплановано на 29 жовтня.

Стежте за судовими новинами також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області