flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Переконливий аргумент, чому ключ на видноті – погана прикмета

08 вересня 2021, 14:45

Не Соньки, але ручки «золоті» - бердичівський суд оголосив вирок жителькам Хмельницької та Черкаської областей за спробу викрасти майна на майже 400 тисяч гривень. Їм призначили по 5 років ув’язнення з іспитовим строком. На можливість його встановлення, серед іншого, вплинула позиція потерпілих, які просили не позбавляти зловмисниць волі.

Слідство з’ясувало, що усе відбулось навесні 2019-го у селі на Чуднівщині. Із самого ранку там від подвір’я до подвір’я сновигали дві пані віком 39 та 43 роки, котрі скуповували пір’я. Через відкриті ворота вони проникли до чергового обійстя, а з’ясувавши, що там нікого немає, зазирнули до літньої кухні. У ній знайшли ключа від оселі, всередині якої винишпорили 6 тис. доларів і майже стільки ж тисяч євро, а також забрали з півтора десятка ювелірних прикрас. Загальна сума завданих збитків становить 377 000 грн.

Коли жінки вийшли на подвір’я, то… стикнулись із господарями, яким одразу віддали усе, що неправомірно привласнили. Дії обвинувачених кваліфікували як закінчений замах на крадіжку, вчинений за попередньою змовою групи осіб, у великих розмірах та поєднаний із проникненням до житла (ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 185 КК України).

Свою вину жінки визнали, перед потерпілими вибачились і відшкодували завдану моральну  шкоду, тож ті відмовились від заявленого у провадженні цивільного позову. Згідно з вироком, за невдалу спробу групової крадіжки на велику суму обвинуваченим призначено по 5 років позбавлення волі. Також суд вважав за можливе звільнити їх від відбування цього покарання, встановивши кожній по 2 роки 6 місяців іспитового строку із покладенням низки обов’язків.

Протягом 30-ти днів вирок може бути оскаржений. Після набрання ним законної сили гроші та прикраси повернуть власникам. Інші речові докази, зокрема дві пари синтетичних перчаток, підлягатимуть знищенню.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області