flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пропонувала привабливу ціну і гарно говорила – нові обставини шахрайства з нерухомістю. ФОТО

03 вересня 2021, 12:31

Суд продовжує розбиратися в афері із житлом, інкримінованій 55-річній бердичівлянці. Їй ставлять у провину шахрайство, вчинене повторно та в особливо великих розмірах (частини 1-3 статті 190 КК України). У разі визнання винною, жінку можуть покарати ув’язненням на строк до восьми років.

Досудове слідство встановило, що протягом 2019-го та на початку 2020-го рр. бердичівлянка обманним шляхом умисно заволоділа коштами шести громадян. Узяла з них чималі завдатки - начебто за продаж частини свого будинку по вулиці Металістів, після чого «зникла з радарів».

Під час попередніх судових засідань потерпілі розповідали, що спокусилися нерухомістю, бо обвинувачена «продавала» її за дуже привабливою ціною. А під час спілкування справила приємне враження, «гарно говорила та розказувала». Люди мають розписки про те, що сплатили жінці кошти (від 23 000 до 190 000) і що до певної обумовленої дати вона повинна була продати їм житло, а якщо ні - повернути гроші.

Днями суд допитав чергових трьох свідків у справі. Усі вони є родичами потерпілих. Повідомили, що їхні близькі до останнього не відмовлялися купувати в обвинуваченої житло, а потім неодноразово просили віддати завдатки. Не допомогли й попередження, що заявлятимуть на неї у поліцію…

Розгляд справи нині відкладено до 24 вересня, заплановано допит решти свідків.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області