flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

34 000 штрафу «наїздив» водій із ознаками наркосп’яніння

02 вересня 2021, 12:03

Покарано 33-річного житомирянина, якого цієї весни двічі «ловили» на бердичівських вулицях із ознаками вживання наркотиків. На водія склали два протоколи про притягнення до адмінвідповідальності за першою і другою частинами статті 130 КУпАП.

Відповідно до матеріалів справи уперше «Мазду» під керуванням цього чоловіка правоохоронці зупинили в березні 2021 року. А в травні він «попався» вдруге і в обох випадках мав ознаки наркотичного сп’яніння: порушення координації рухів, відсутність реакції зіниць на світло, виражене тремтіння пальців рук. Від проходження медичного освідування відмовився.

Не з’являвся молодик і до суду, куди його сім разів викликали для надання пояснень. Жодного разу не повідомив причин своєї неявки, але така поведінка не допомогла уникнути відповідальності. Кожна сторона по справі зобов’язана цікавитись перебігом свого провадження та має належно користуватися процесуальними правами.

У даному випадку суд вбачав усі підстави для висновку, що водій намагається затягнути процес. Тому, зважаючи також на обмеженість строків розгляду справи про адмінправопорушення, кінцеве рішення ухвалювалось на підставі письмових доказів. А їх було цілком достатньо для підтвердження чоловікової винуватості у відмові від проходження огляду на стан сп’яніння.

Було з’ясовано, що раніше молодик теж притягувався до відповідальності за цією ж статтею КУпАП. Його нові правопорушення є умисними та мають значну суспільну небезпеку. Обставин, які могли б пом’якшити покарання, не встановлено.

Тож, за наслідками розгляду, суд застосував до порушника стягнення у вигляді штрафу розміром 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 тис. грн) і на 3 роки позбавив його права керувати транспортними засобами. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте наші новини також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області