flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пройшли спільні навчання судових охоронців, поліцейських та рятувальників. ФОТО

30 серпня 2021, 14:06

Таке у нас не щодня побачиш і, на щастя, це були тільки навчання – озброєні до зубів захисники Феміди, рятувальники та поліцейські нещодавно відпрацьовували свої навички з охорони Бердичівського міськрайонного суду.

За легендою навчань, під стінами об’єкту зібрались громадяни, невдоволені розглядом справи, котрі бурхливо мітингували, намагаючись у такий спосіб вплинути на прийняття «потрібного» їм рішення. А окремі особи робили спроби зірвати судове засідання, поводились агресивно, вчиняли провокації, створюючи небезпеку як для працівників суду, так і для інших відвідувачів.

Що робити у таких ситуаціях і як протидіяти подібним правопорушенням? Пошук відповідей на ці питання та практичне відпрацювання навичок і стало головним завданням нещодавніх тактико-спеціальних занять. У них був задіяний особовий склад І підрозділу охорони ТУ Служби судової охорони у Житомирській області, а також фахівці Управління ДСНС Житомирщини та районного відділу Нацполіції.

Учасники навчань відмінно впоралися з усіма поставленими завданнями, продемонстрували свою готовність дати відсіч будь-яким правопорушникам та забезпечити належну охорону суду, його відвідувачів і працівників. Також охоронці Феміди відшліфували своє уміння взаємодіяти із рятувальними підрозділами у разі виникнення на об’єкті правосуддя пожежі.

В обласному управлінні Служби судових охоронців запевнили, що такі заняття будуть проводитись і надалі, аби співробітники підвищували кваліфікаційний рівень та вміли злагоджено й ефективно співпрацювати із іншими силовими структурами під час забезпечення безпеки учасників судового процесу.  

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

ФОТО пресслужби ТУ ССО в Житомирській області

#служба_судової_охорони_Житомир