flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вбивстві співмешканки узято під варту

25 серпня 2021, 16:06

60 діб під вартою із правом внесення застави – суд обрав запобіжний захід 49-річному бердичівлянину, якого підозрюють в умисному вбивстві співмешканки.

Під час розгляду клопотання поліції, погодженого із прокурором, стало відомо, що близько опівночі 21 серпня 2021 року підозрюваний та його співмешканка розпивали у квартирі по вул. Молодогвардійській алкогольні напої. В ході сварки, яка виникла на ґрунті особистих неприязних стосунків, чоловік тричі ударив жінку розкладним ножем у шию. Внаслідок масивної крововтрати потерпіла померла.

Клопотання про тримання під вартою без визначення застави слідчий обґрунтував тим, що існують ризики переховування підозрюваного від слідства, незаконного впливу на свідків та неявки до слідчого чи суду. Сторона ж захисту обстоювала позицію про застосування більш м’якого запобіжного заходу – домашнього арешту, який нібито цілком зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного. Захисник вказав, що його клієнт неофіційно працює, раніше не притягувався до кримінальної й адміністративної відповідальності, а дана трагічна подія трапилась спонтанно.

Після вивчення матеріалів справи слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість висунутої чоловіку підозри, яку підтверджують результати низки проведених першочергових слідчих дій. Також знайшла своє підтвердження і наявність ризиків, на які посилались органи досудового слідства та запобігти яким не в змозі жоден інший, більш м’який запобіжний захід. Зокрема, було з’ясовано, що між загиблою та підозрюваним регулярно виникали сварки на ґрунті зловживання спиртним і що були випадки, коли чоловік бив співмешканку, вибивав їй зуби й встромляв у шию виделку.

Наслідком судового розгляду стало застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також суд вважав за можливе визначити розмір застави – 190 320 грн., якої буде достатньо для забезпечення виконання чоловіком низки процесуальних обов’язків.

Протягом 5 днів із дня оголошення ухвалу слідчого судді може бути оскаржено.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області