flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував бізнесмена за неоформлених працівників

18 серпня 2021, 16:55

Фізична особа-підприємець, котрий допустив до роботи п’ятьох працівників та не уклав із ними трудові договори, сплатить 8500 грн штрафу. Таке рішення ухвалив Бердичівський міськрайонний суд, розглянувши матеріали, що надійшли з Управління Держпраці в Житомирській області.

Під час розгляду провадження з’ясували, що підприємець за місцем здійснення господарської діяльності (с. Хажин Бердичівського району) порушив вимоги трудового законодавства: використовував працю двох продавців магазину, двох кухарів і бармена кафе без укладання трудових угод, наказу і повідомлення податкової служби про прийняття людей на роботу.

Свою вину чоловік визнав повністю, у скоєному розкаявся й повідомив, що іще під час тієї позапланової перевірки усунув допущені порушення. Факт офіційного найму працівників знайшов підтвердження і в матеріалах справи.

Дослідивши усі обставини, суд визнав підприємця винним у правопорушенні, передбаченому частиною 3 статті 41 КУпАП (фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору) та застосував до нього стягнення у вигляді штрафу розміром 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Постанова уже набрала чинності.

Читайте наші новини також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області