flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено молодика, який пограбував чоловіка з інвалідністю та обікрав незавершене будівництво

17 серпня 2021, 14:23

Казав, що кається і розуміє неправильність своїх дій, однак уже вчетверте дістав покарання за злочини проти власності. 30-річному бердичівлянину призначено 5 років позбавлення волі за грабіж, поєднаний з погрозами про фізичне насильство, і крадіжку із проникненням до сховища. В обох випадках мали місце ще й ознаки повторності та попередньої змови групи осіб.

Судове слідство встановило, що опівдні 5 лютого 2016 року обвинувачений та його знайомий перестріли по вул. Шевченка чоловіка з інвалідністю та змусили його йти разом з ними на вул. Вінницьку. Там, висловлюючи лайку і погрози побиттям, відкрито заволоділи двома мобільними телефонами потерпілого.

А вночі 19 лютого того ж року обвинувачений, уже з іншим «колегою», побував на незавершеному будівництві по вул. Європейській, 39-Б. Зловмисники під воротами пролізли на територію огородженого будівельного майданчика і, поки охоронець спав, викрали звідти електроінструментів на понад 17 тис. грн.

Після повного, всебічного та об’єктивного розгляду провадження суд дійшов до переконання, що винуватість бердичівлянина у злочинах, передбачених частиною 2 статті 186  та частиною 3 статті 185 КК України, доведено. Щире каяття та сприяння розкриттю скоєного було визнано обставинами, що пом’якшують покарання. Разом з тим, зважаючи на попередні судимості, посередні характеристики за місцем відбування покарань, вчинення нових злочинів невдовзі після звільнення, суд зробив висновок про неможливість виправлення обвинуваченого без подальшої ізоляції до суспільства.

За сукупністю вчиненого, молодику було призначено 5 років позбавлення волі «плюс» невідбута частина ув’язнення за вироком Вінницького міського суду. Загальний строк покарання становить 6 років і 3 місяці позбавлення волі.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного терміну на подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області