flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено житомирянина, який «обчищав» у Бердичеві автівки

13 серпня 2021, 11:01

Ухвалено вирок 33-річному жителю обласного центру, котрий навесні 2019 року обікрав десяток автомобілів у різних мікрорайонах Бердичева.

На час подій молодик уже мав п’ять судимостей, переважно за злочини проти власності. На момент постановлення цього вироку «отримав» іще дві, тож участь у засіданнях брав із приміщення в’язниці у режимі відеоконференції.

Відповідно до пред’явленого обвинувачення протягом квітня-травня 2019-го чоловік шляхом віджиму ущільнювальної гуми бокового скла проникав до салонів автівок, що були припарковані у дворах житлових будинків. Викрадав усе, знаходив: інструменти, відеореєстратори, навігатори, автомагнітоли… Загальна сума завданих збитків сягає 27 000 гривень.

Вину в усіх інкримінованих йому крадіжках житомирянин визнав. Повідомив, що тієї весни після чергового звільнення з тюрми жив у знайомого в Бердичеві. Так як мав купу різних захворювань, а грошей не було, вирішив красти. Майно, отримане злочинним шляхом, здебільшого продавав.

Після повного, всебічного та об’єктивного розгляду справи суд визнав молодого чоловіка винним у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно (правопорушення, передбачене частиною 2 статті 185 КК України). Призначене йому покарання з урахуванням попередніх вироків становить два з половиною роки ув’язнення.

Також суд задовольнив єдиний поданий в рамках цього кримінального провадження цивільний позов – з обвинуваченого стягнуть по 2500 гривень матеріальної та моральної шкоди на користь однієї з потерпілих. Інші автовласники теж мають право заявити позови про відшкодування, але вже у порядку цивільного судочинства.

Протягом 30 днів вирок може підлягати апеляційному оскарженню.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області