flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посилка з «сюрпризом» додала засудженому 1,5 року покарання

10 серпня 2021, 15:58

Рік та шість місяців обмеження волі призначив Бердичівський міськрайонний суд чоловіку, який придбав та зберігав наркотичний засіб. Обвинувачений уже вп’яте притягується до кримінальної відповідальності, а три попередні його судимості – саме за злочини у сфері незаконного наркообігу.

Під час розгляду справи суд встановив, що у травні цього року чоловік отримав на пошті посилку, про вміст якої достеменно знав: там були спортивні штани, а в них – згорток із таблетками метадону вагою 0,195 грамів. Із цим «добром» адресат повернувся до… Бердичівського виправного центру №108, де відбував покарання за свої попередні «заслуги».

Провадження розглядали у спрощеному порядку без проведення судового засідання: відповідне клопотання подала прокуратура з огляду на те, обвинувачений беззаперечно визнав свою винуватість у незаконному придбанні та зберіганні наркотиків без мети збуту (правопорушення, передбачене частиною 1 статті 309 КК України), погодився із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, дав згоду на такий розгляд та ознайомився із обмеженнями щодо оскарження вироку.

Зважаючи на тяжкість і суспільну небезпеку скоєного, рецидив злочинів і вчинення нового під час перебування у статусі засудженого, суд зробив висновок, що для виправлення та перевиховання цього чоловіка і надалі потрібен контроль з боку держави. Тож покарання йому обрали у вигляді 1,5-річного обмеження волі. Однак остаточне, зважаючи на попередні вироки, становить 2 роки і 3 місяці.

Протягом 30-ти днів вирок може бути оскаржений.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області