flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Допитали таємного свідка у справі за обвинуваченням бердичівлянина у наркоторгівлі. ФОТО

07 червня 2021, 12:34

Відбулось виїзне судове засідання із допитом легендованого свідка у справі 39-річного чоловіка, якому інкримінують повторне незаконне придбання, зберігання та збут наркотиків.

Обвинувачений має непогашені судимості, у тому числі і за злочини у сфері незаконного наркообігу. За даними досудового слідства, він завчасно придбав та зберігав удома пакунки з амфетаміном, два з яких у серпні минулого року продав легендованій особі. Дії обвинуваченого кваліфікували за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Особа, котра на прохання правоохоронців домовлялась і «купувала» в чоловіка наркотики – його знайомий. З міркувань безпеки, анкетні дані цього свідка змінили, а допит пройшов у виїзному засіданні в Житомирському апеляційному суді. Саме там є технічні умови, що дозволяють заслухати свідчення особи з використанням низки заходів безпеки. Таємний свідок перебував у іншому приміщенні суду та спілкувався з учасниками справи за допомогою відеозв’язку. Його обличчя було «розмито», а голос – змінено.

З показань легендованого свідка стало відомо, що він познайомився з обвинуваченим через спільного знайомого. Провів дві закупівлі амфетаміну з інтервалом у місяць, розраховувався міченими купюрами. Також, за словами допитаного, під час телефонного спілкування він не вимагав продати йому наркотики, відмов у продажі не було, проте інколи «товару» не було в наявності.

Найближчими днями суд планує допитати останнього, «звичайного», свідка у цій справі та досліджувати відеоматеріали. У разі визнання винним, бердичівлянину загрожує до десяти років позбавлення волі та конфіскація майна.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області