flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хотів позбавитись фінансових труднощів - пішов на крадіжку

03 червня 2021, 16:52

Заголовком даного матеріалу стали показання 35-річного бердичівлянина, який нещодавно дістав покарання за спробу обікрасти гараж по вул. Чкалова.

Він запримітив це приміщення, коли проходив повз: місце майбутнього злочину знаходилось у дворі будинку неподалік залізничної колії. Близько 4-ї ранку 18 березня 2020 року обвинувачений, із ломом та в рукавичках, приступив до реалізації свого наміру. Проникнувши всередину, підготував до викрадення чужі електролобзик, дриль, шліфувальну машинку  загальною вартістю понад 2,5 тисячі гривень, однак винести не встиг: був затриманий працівниками охоронної служби.

У скоєному чоловік розкаявся і запевнив, що усвідомив неправомірність своєї поведінки, а боротися з фінансовими труднощами нині йому допомагає робота. Після вивчення усіх доказів суд дійшов до переконання про доведеність винуватості бердичівлянина у незакінченому замахові на таємне викрадення чужого майна із проникненням до приміщення (ч.3 ст.15 та ч.3 ст.185 КК України).

Покарання для обвинуваченого становить 3 роки позбавлення волі із призначенням 1,5-річного іспитового строку. Звільнення від реального відбування ув’язнення стало можливим лише завдяки тому, що молодий чоловік вважається раніше несудимим, а учасники процесу не наполягали на суворій карі; потерпілий вказав, що не має жодних претензій.

Вирок іще не набрав чинності та може бути оскаржений.

Пресслужба Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області