flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарали жінку, дитина якої викрала в магазині косметику

02 червня 2021, 11:33

Донька пішла до магазину й поцупила там косметики на 700 гривень, а відповідати довелося матері. Жінку притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків з виховання неповнолітньої «модниці».

Розглянувши матеріали поліції, Бердичівський міськрайонний суд встановив, що у квітні цього року 13-річна дівчина скоїла крадіжку декоративної косметики з магазину по вул. Житомирській. Так як за віком вона іще не може самостійно відповідати перед законом за свої неправомірні дії, вживати заходів довелось до її матері – за те, що не забезпечила необхідних умов виховання дівчини.

У судовому засіданні жінка не заперечила факт доньчиної крадіжки та визнала свою вину в інкримінованому правопорушенні (ч. 1 ст. 184 КУпАП). Пояснила, що дійсно не догледіла за дитиною, а завдану нею шкоду компенсувала у трикратному розмірі іще до суду.

Закінчився розгляд тим, що бердичівлянку було визнано винною у невиконанні батьківських обов’язків щодо дочки. Зваживши на те, що до адмінвідповідальності жінка притягувалась уперше і повністю відшкодувала збитки, суд оголосив їй усне зауваження, а провадження у справі закрив за малозначністю.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області