flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у вбивстві велосипедиста узято під варту. ФОТО

31 травня 2021, 12:10

Бердичівський міськрайонний суд днями розглянув і задовольнив три клопотання поліції про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою до двох чоловіків та жінки. Їх підозрюють в умисному вбивстві випадкового знайомого.

Про злочин стало відомо ввечері 26 травня 2021 року: поблизу автомобільного мосту по вул. Житомирській виявили закривавлений труп чоловіка. Як встановило досудове слідство, напередодні загиблий перебував у компанії трьох жителів міста, які на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин вирішили позбавити його життя: нанесли численні удари руками та ногами по тулубу і голові.

Обґрунтовуючи клопотання про взяття підозрюваних під варту, прокурор наголосив, що існують майже усі ризики, передбачені статтею 177 КПК, яким не зможе запобігти жоден більш м’який запобіжний захід. Сторона обвинувачення надала суду докази на підтвердження висунутої підозри, серед яких протоколи огляду місця події, допиту свідків, обшуку за місцем проживання затриманих. У їхньому помешканні знайшли та вилучили одяг, молот і сокиру із плямами бурого кольору, а також велосипед убитого. Як пояснив на засіданні один із підозрюваних, після скоєного вони «ще випили по 100 грам, забрали вєліка та пішли».

 

Підозрюваним - 26, 28 та 36 років, один з них раніше судимий, двоє наразі обвинувачуються у вчиненні інших кримінальних правопорушень. Усі троє характеризуються як особи, що ведуть антигромадський спосіб життя. З обставинами вчинення злочину, викладеними у підозрах, погодились, двоє не заперечувати проти поміщення їх до СІЗО. Дії трійці попередньо кваліфіковано як умисне вбивство за змовою групи осіб; передбачене покарання становить від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Згідно з ухвалами суду, підозрюваних на 60 діб узято під варту. Протягом п’яти днів ухвали можуть бути оскаржені. Також звертаємо увагу, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області