flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, у якого стріляв знайомий, відмовився від обвинувачення

12 травня 2021, 15:07

Відбулось підготовче засідання у справі за обвинуваченням 54-річного бердичівлянина в нанесенні чоловіку тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

За даними досудового слідства, 12 квітня 2021 року близько пів на одинадцяту вечора поблизу магазину по вул. Богданівській під час суперечки із знайомим він тричі вистрілив у нього з травматичного пістолета «Форт». Один постріл прийшовся у праву руку, два інші – у спину. Потерпілий отримав вогнепальні непроникаючі поранення спини та попереку і травми двох пальців. Дії обвинуваченого кваліфікували за частиною 1 статті 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

У підготовчому засіданні, під час обговорення можливості призначення справи до судового розгляду, потерпілий подав заяву про закриття кримінального провадження у зв’язку із його відмовою від обвинувачення. Дане провадження було у формі приватного обвинувачення, яке не може здійснюватися без згоди потерпілого. У разі відмови, виникає безумовна підстава для закриття провадження, що і було зроблено. Попередньо суд роз’яснив потерпілому наслідки такого кроку.

Ухвала суду набере чинності після закінчення 7-денного терміну на її оскарження. Тоді ж обвинуваченому буде скасовано обраний запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Читайте наші новини також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області