flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рік умовно – покарання бердичівлянці за купівлю психотропних речовин

22 квітня 2021, 11:12

Замовила в інтернеті амфетамін та метилметкатинон, за кілька днів забрала з «Нової пошти» посилку, однак скористатись товаром не встигла: неподалік поштового відділення жінку зупинили правоохоронці.

У вилученій картонній коробці із надписом «Фєнічки» було виявлено пазли, інструкцію та два поліетиленові пакетики із метилметкатиноном масою 0,527 г та амфетаміном масою 0,2194 г. Свою вину у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин (проступок, передбачений частиною 1 статті 309 КК України) молода бердичівлянка визнала, встановлені органом дізнання обставини не оспорювала, дала письмову згоду на розгляд справи у спрощеному провадженні.

Призначаючи покарання, суд враховував ступінь тяжкості скоєного, дані про особу жінки, наявність пом’якшуючих та обтяжуючих обставин. Відомо, що обвинувачена раніше несудима, позитивно характеризується за місцем проживання, має двох неповнолітніх дітей та не працює. Два останні фактори унеможливили призначення їй штрафу чи виправних робіт.

Тому було прийнято рішення про застосування покарання у вигляді одного року обмеження волі із звільненням від реального відбування та встановленням іспитового терміну такої ж тривалості. Протягом цього часу жінка має з'являтися для реєстрації до органу з питань пробації та повідомляти його про зміну місця проживання та роботи. «Призначене покарання  є необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченої та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень», - йдеться у вироку суду. До набрання ним законної сили запобіжний захід до обвинуваченої не застосовано.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області