flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікуємо – навчаємось - комунікуємо! Фото

15 квітня 2021, 16:25

Навчання з інформування організував Пресцентр судової влади для комунікаційних команд українських судів. Це робиться для того, аби про щоденну діяльність вітчизняної Феміди громадськість знала якомога більше. І звісно, хто може розповісти про роботу суду краще за самих його працівників?

Питання лише, як зробити це інформативно, зрозуміло, цікаво і доступно водночас. Саме тому у квітні стартувала низка онлайн-тренінгів для пресслужб від Пресцентру судової влади, створеному при Вищій раді правосуддя. В якості спікерів у навчанні беруть участь редактори юридичних видань, журналісти, судді, експерти з комунікації тощо. На першій зустрічі судові комунікаційники слухали Яну Собко - редакторку неформатного юридичного видання «Lойер», авторку онлайн-курсу «Legal Writing». Вона розповідала про секрети написання простих, але якісних текстів та особливості «перекладу» мови юристів на зрозумілу широкому загалу мову.

Під час другого тренінгу, який відбувся 14 квітня, своїм досвідом ділилась радник заступника голови Вищої ради правосуддя Олена Єрхан. Темою спілкування були соціальні мережі суду, типові помилки при їх веденні та корисні лайфхаки їх уникнення. Уважно дослухалась до порад, озвучених на обох тренінгах, і прессекретарка Бердичівського суду Інна Плесна. Що взяла собі на озброєння та які комунікаційні ідеї збирається втілити завдяки новим знанням? Про це обов’язково дізнаєтесь незабаром.

Організатори навчання пообіцяли під час наступних зустрічей розповісти іще багато цікавого та корисного, що допоможе пресслужбам на найкращому рівні забезпечити інформаційний супровід діяльності своїх судів. 

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області