flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карантин триває - як працює бердичівський суд?

22 лютого 2021, 11:42

Шановні громадяни! Нагадуємо, що в умовах карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, робота Бердичівського міськрайонного суду, як і раніше, не припиняється, але зберігає певні особливості.

 

  1. Допуск громадян до будівлі суду здійснюється відповідальним працівником виключно за судовими повістками (електронними смс–повідомленнями, телефонограми) на призначену дату та час.

 

Допуск осіб, котрі не є учасниками судових засідань, заборонено.

 

Також не дозволено заходити до суду без захисних масок, що закривають рот і ніс, та із ознаками респіраторних захворювань.

 

  1. Учасникам судового процесу рекомендовано:

- знайомитись із матеріалами справи дистанційно - шляхом подання відповідної заяви із зазначенням електронної адреси, на яку суд надішле сканкопії матеріалів. Заяви про ознайомлення з матеріалами справи можна подати на електронну адресу суду (особистий кабінет), поштою чи факсом;

- надавати суду необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) в електронному вигляді на пошту суду -inbox@bd.zt.court.gov.ua, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом;

- подавати до суду заяви про розгляд справ за їхньої відсутності на підставі наявних у справі матеріалів або про участь в засіданнях у режимі відеоконференцзв'язку;

- утриматись від відвідування суду за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, підвищена температура…)

 

  1. Суддям рекомендовано:

- зменшити кількість засідань, призначених для розгляду протягом робочого дня;

- обмежити розгляд справ за участю понад 10 осіб;

- по можливості здійснювати розгляд справ у порядку письмового провадження або за допомогою відеокоференцзв'язку.

 

Кожні 3 години у суді здійснюється вологе прибирання приміщень з використанням дезінфікуючих засобів. Усі працівники повідомлені щодо необхідності вжиття заходів із самоізоляції за появи найменших ознак захворювання та мають поінформувати про свій стан відповідну медичну установу і керівництво суду.

Розклад роботи суду в умовах карантину лишається незмінним: із 8.45 до 18.00 з понеділка по четвер та із 08.45 до 16.45 у п'ятницю (обідня перерва – 13.00-14.00). Проведення особистого прийому громадян керівництвом наразі припинено.

 Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області