flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кого, за що та як покарав бердичівський суд минулого року - брифінг із очільником установи. ФОТО

10 лютого 2021, 17:26

Майже 9 тисяч справ на розгляді, тисячі винесених рішень, менше сотні з яких було змінено чи скасовано вищими інстанціями – під час брифінгу із представниками ЗМІ голова Бердичівського міськрайонного суду Олександр Яковлєв розповів про підсумки роботи місцевої Феміди за минулий рік.

Поділ майна, відшкодування шкоди, нетверезе водіння, стягнення аліментів, незаконний обіг наркотиків, хуліганства, крадіжки – це далеко не повний перелік тих питань, у яких протягом 2020-го розбиралися бердичівські судді. Були ще справи щодо недотримання вимог карантину і про корупційні правопорушення, траплялись випадки застосування примусових заходів виховного характеру, затверджувались угоди про примирення, видавались судові накази, виносились вироки та обмежувальні приписи.

Вік найстаршого, хто притягувався минулого року до відповідальності – 82 роки, наймолодшого – 13. Покарання за низку кримінальних злочинів (крадіжки, шахрайства, грабежі) отримували також і жінки. Але не будемо переказувати Вам усі цифри – краще покажемо їх за допомогою інфографіки, першу частину якої (щодо розгляду цивільних справ) публікуємо уже сьогодні у нас на Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської