flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нетвереза і без прав – оштрафували водійку мопеда

26 січня 2021, 17:08

Бердичівський міськрайонний суд нещодавно визнав 43-річну жінку винною у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. На порушницю наклали 10 200 гривень штрафу, а от водійського посвідчення не позбавили, бо вона взагалі його не отримувала.

Під час розгляду справи було встановлено, що подія трапилась у жовтні минулого року. Близько сьомої вечора по вулиці Одеській бердичівлянка керувала мопедом «Ямаха», будучи нетверезою. Освідування на стан алкогольного сп’яніння проводилось у медичному закладі.

На судовому засіданні жінка повністю визнала вину, у скоєному розкаялась та повідомила, що не має посвідчення водія. Після дослідження усіх матеріалів суд зробив висновок про доведеність її вини в інкримінованому правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 130 КУпАП, та вважав за необхідне застосувати адмінстягнення у вигляді штрафу розміром 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Що ж до позбавлення права керувати транспортними засобами, передбаченого санкцією вище згаданої статті, суд не вправі накладати це стягнення тоді, коли винна особа уже позбавлена такого права або взагалі його не має.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області