flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу про незаконне позбавлення волі людини розглядатимуть у закритому режимі

21 січня 2021, 14:52

На розгляді у Бердичівському міськрайонному суді із грудня 2020-го року перебуває справа щодо трьох місцевих жителів, яким інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 146 КК України. Чоловіків звинувачують у незаконному позбавленні волі бердичівлянина, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групи осіб, що супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань.

Цього тижня відбулось перше засідання у справі, на початку якого один з обвинувачених звернувся до суду з клопотанням про закритий розгляд усього провадження. Позицію чоловіка підтримали двоє інших обвинувачених та його захисник, який аргументував, що підзахисний «не хоче, аби його бачили сторонні особи, бо це пригнічує його честь та гідність». Також адвокат зазначив, що під час розгляду провадження можуть бути розголошені факти, які, у випадку відкритих засідань, теж пригнічуватимуть честь і гідність його клієнта.

Інші учасники, висловлюючись щодо заявленого, поклались на розсуд суду. Розглянувши клопотання, суд виніс вмотивовану ухвалу про розгляд даного провадження у закритому судовому засіданні протягом усього процесу з метою запобігти розголошенню відомостей про особисте та сімейне життя чи обставини, які принижують гідність особи. Це означає, що на слуханнях можуть бути присутні ЛИШЕ сторони та учасники справи.

Також ми не маємо права повідомляти більше жодних подробиць із засідань у цій справі. Фото було зроблене у судовій залі ДО закриття процесу.

Читайте наші новини також у "Фейсбуці".

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області