flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд справи про побиття правоохоронця у Бердичеві

20 січня 2021, 14:54

Бердичівський міськрайонний суд продовжує розбиратися у справі щодо 39-річного містянина, обвинуваченого в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень поліцейському під час виконання тим службових обов’язків (правопорушення, передбачене 2 статті 345 КК України).

Цього тижня допитали колишнього колегу потерпілого, з яким він у складі підрозділу поліції охорони чергував 17 січня 2019 року. Близько дев’ятої вечора надійшло повідомлення про бійку біля будинку в районі «Дитячого світу», на місці виклику перебувала група громадян, які голосно сперечались, розповів свідок. На прохання поліціянтів припинити порушувати громадський порядок і розійтись по домівках компанія не відреагувала, а обвинувачений ще й розпочав конфлікт, у ході якого зірвав погон та нагрудний відеореєстратор із потерпілого. Той разом із водієм почали затримувати кривдника. Що відбувалось далі, свідок бачив лише краєм ока, бо в той момент стримував решту компанії, котра намагалась втрутитись у роботу правоохоронців. Обвинувачений опинився на землі та продовжував чинити опір, махаючи ногами у бік потерпілого. Механізму нанесення колезі тілесних ушкоджень свідок не бачив, а про те, що вони були, дізнався уже згодом, коли потерпілий поскаржився на погане самопочуття.

Нагадаємо, на минулому засіданні про січневі події розповідав постраждалий, який зазначив, що після того випадку отримав тривалі розлади здоров’я і мусив полишити службу. Підсудний погодився розказати свою версію лише після усіх свідків. Продовження розгляду цієї справи заплановано на 28 січня.

Читайте наші новини також у "Фейсбуці".

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області