flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Катався з друзями на чужому авто – розгляд справи щодо молодого бердичівлянина. ФОТО

16 січня 2021, 11:28

Бердичівський міськрайонний суд розглядає справу про угон «Опеля», у скоєнні якого обвинувачують 19-річного місцевого юнака. Днями він та потерпілий розповідали суду подробиці події.

Обвинувачений хлопець повністю визнав свою вину, розказав, що 7 грудня 2020 року у квартирі по вулиці Низгірецькій гостював у знайомих, випивали, а близько третьої ночі він узяв із куртки потерпілого, який на той момент спав, ключі від його «Опеля» та разом із друзями поїхав кататись. Закінчилось усе під ранок тим, що автівка застрягла під лісом поза межами міста.

Досудовим слідством дії молодика було кваліфіковано за частиною 2 статті 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом, що завдало значної матеріальної шкоди. Згідно з висновком експерта, вона становить майже 109 тисяч гривень.

48-річний потерпілий розповів, що одразу зрозумів, хто може бути причетний до зникнення його ключів та авта. І спочатку не збирався заявляти до поліції, а звернувся до батьків хлопця, аби той повернув «Опеля» добровільно. Цивільного позову автовласник не подавав, а на судовому засіданні просив не карати юнака суворо та висловив думку, аби обвинувачений таки допоміг грошима із ремонтом транспортного засобу.

Після допиту сторін суд перейшов до дослідження наданих прокурором письмових доказів і характеризуючих матеріалів, на 11 лютого 2021 року заплановано проведення судових дебатів. Нагадаємо, що за «катання» на чужій автівці молодому й раніше не судимому бердичівлянину загрожує щонайменше 5 років позбавлення волі.

Читайте наші новини також у Фейсбуці. 

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області