flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікаційна діяльність бердичівського суду в IV кварталі 2020-го. ФОТО

14 січня 2021, 12:32

Кінець кварталу – завжди хвилюючий період, коли прагнеш нічого не забути включити до свого звіту, а ще проаналізувати, як та що вдалося зробити протягом попередніх трьох місяців роботи. Нині розкажемо про комунікацію нашого суду протягом жовтня-грудня минулого року.

За цей період офіційний сайт Бердичівського міськрайонного суду поповнився 55 новими матеріалами щодо розгляду справ та заходів, які у нас відбувались. Маємо 102 публікації про діяльність суду, розміщені на шпальтах місцевих газет, міських, обласних та всеукраїнських інформаційних інтернет-порталах. Про бердичівський суд писали такі медіа, як «Ріо-Бердичів», «Земля Бердичівська», «Бердичівський погляд», «Бердичів Biz», «Рупор Житомира», «Житомир info», «Суспільне Житомир», «Новини Житомира», «DKS Новини», «Корупціонер в Україні», «Субота» тощо. Також маємо 7 теле-й радіорепортажів про роботу нашого суду, підготовлені журналістами ТРК «ВІК», «Times ZT», «Міською редакцією радіомовлення» та радіо «Лайф ФМ».

Щодо комунікаційних цікавинок четвертого кварталу, то однією з таких став престур для місцевих журналістів приміщеннями суду, організований з нагоди Дня юриста. Представники ЗМІ побачили судовий архів та його найстарішу справу, оглянули конвойне приміщення із камерами для підсудних, познайомились із роботою секретаря судового засідання та спробували власноруч підшити матеріали справи. А також поспілкувались із суддею, керівником апарату суду і стали першими, хто зробив записи у бердичівській судовій «КПК» - «Книзі позитивних коментарів».

Найбагатшим на події у нашому комунікаційному житті видався останній місяць 2020-го. Так, ми вперше долучились до участі у Всеукраїнській кампанії «16 днів проти насильства»: наша суддя на місцевому радіо розповідала про те, як та кого карає Феміда за вчинення насильства у сім’ї. Декілька подій були приурочені і до нашого професійного свята. Зокрема, протягом тижня напередодні Дня працівників суду на своїй сторінці у «Фейсбуці» ми публікували серію інтерв’ю із представниками нашого колективу під назвою «#СудуВіддані», яка отримала море переглядів, лайків, репостів та схвальних коментарів від інтернет-користувачів. Також за допомогою репортажу від бердичівських телевізійників, які провели день, спостерігаючи за роботою нашої судді, ми розкрили суть, радощі і труднощі суддівської професії. Лише на ютюбі цей сюжет набрав понад 900 переглядів!

Далі… Ще одне, чого досі не було – до Дня суду у нас відкрилась виставка дипломних робіт випускників Бердичівської художньої школи, чиє керівництво погодилось допомогти нам дещо розбавити суворість судових стін яскравими й неповторними творіннями вихованців школи. Первісна домовленість була про місяць перебування картин у нас, але, з дозволу адміністрації наших творчих партнерів, виставка працюватиме до березня!!!

Також у грудні ми встигли відновити свою традицію – проводити просвітницькі зустрічі із місцевою молоддю. Найпершими отримали змогу пригадати про юридичну відповідальність неповнолітніх здобувачі освіти Бердичівського професійного будівельного ліцею. А допоміг їм у цьому наш суддя. У подальшому збираємось продовжувати пізнавально-повчальне спілкування із дітьми та молоддю, в тому числі і онлайн.

Наостанок звертаємо увагу тих, хто ще досі не в курсі, на наявність офіційної сторінки Бердичівського міськрайонного суду у мережі «Фейсбук», яка регулярно оновлюється публікаціями про наші справи та події, містить фото- й відеоматеріали. До речі, як свідчать статистичні дані, 61% читачів нашої сторінки – то жінки. Вік читацької аудиторії – 25-55 років. Приємно здивувало те, що у четвертому кварталі минулого року контент бердичівського суду переглядали користувачі «Фейсбуку» із 38 країн: найбільше з України, Польщі, Росії, Італії, Ізраїлю, Чехії, Іспанії, Німеччини, Португалії, Туреччини, Данії, США, Великобританії тощо.

І завершуємо звітувати, маючи великі сподівання на продовження розпочатого нами та започаткування і втілення нового. Дякуємо усім, хто підтримував та надихав нас комунікацію, допомагаючи ставати більш відкритими, креативними, кращими!!!

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області