flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Краденим добром не збагатієш – покарано молодика, який зазіхнув на чужу птицю

23 жовтня 2020, 16:27

«Хазяйновитий» парубок зі Скраглівки так хотів стати справжнім господарем, що спочатку купив у жінки 12 гусей, і ще стільки ж – незабаром украв. А на додачу, прихопив із собою ще й з десяток індокачок, одинадцять курей, трійку кролів та півня.

І судилось йому за те отримати не багатство, а рік умовно. Зважаючи на молодий вік обвинуваченого, його щире каяття, визнання вини, попередню відсутність проблем із законом, позитивні характеристики за місцем проживання і на те, що потерпіла не наполягала на суворому покаранні, а також, узявши до уваги ступінь тяжкості та суспільну небезпеку скоєного, суд вважав за можливе призначити молодику 3 роки позбавлення волі та звільнити його від реального ув’язнення. Натомість, протягом року іспитового терміну парубок має не лише стати на шлях виправлення, не скоюючи нових злочинів, а й сумлінно виконувати покладені на нього обов’язки: з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти його про зміну свого місця проживання та роботи.

Йому дуже соромно за свої дії і більше він такого не робитиме, запевнив суд 25-річний обвинувачений. Повідомив, що спочатку знайшов в Інтернеті оголошення про продаж гусей, тож поїхав до с. Семенівка і придбав у тамтешньої мешканки дюжину птахів. А через деякий час, бажаючи «обзавестись хазяйством», навідався до того господарства повторно – уже серед ночі, аби викрасти домашню живність. Вийнявши з вікна підсобного приміщення скло й потрапивши всередину, узявся пакувати птахів і тварин у мішки, які потім переніс до автомобіля, де на нього чекали двоє товаришів. На зворотному шляху трійцю зупинили поліцейські, поцікавились походженням живого вантажу та, почувши відповідь, що той – придбаний, відпустили. А наступного дня у селі стало відомо про крадіжку птаства на загальну суму майже 8,5 тисяч гривень…

Після оцінки усіх доказів у їхній сукупності, суд вважав винуватість чоловіка доведеною та кваліфікував його дії як таємне викрадення чужого майна, поєднане із проникненням до приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України). Обтяжуючих обставин встановлено не було, запобіжний захід до обвинуваченого не застосовувався.

Вирок іще не набрав законної сили та протягом 30 днів може бути оскаржений у Житомирському апеляційному суді.

Також читайте наші новини у "Фейсбуці".

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області