flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено засідання у справі про передноворічне ДТП на Бердичівщині

23 жовтня 2020, 11:36

Відвід бердичівському прокурору як такому, що не має права брати участь у розгляді провадження в суді, заявив нещодавно адвокат пенсіонера, обвинуваченого у скоєнні ДТП із двома загиблими.

Свою заяву захисник мотивував тим, що процесуальне керівництво досудовим слідством здійснювала група прокурорів обласної прокуратури, тож саме її представники, вважає чоловік, мають підтримувати публічне обвинувачення і в суді. А включати з цією метою до групи державних обвинувачувачів прокурора з Бердичівської місцевої прокуратури обласне відомство не було уповноважене, наголосив адвокат підсудного.

Головуючий суддя нагадав, що сторони по справі мають самостійно визначати, хто з їхніх представників братиме участь у судовому розгляді, і що наведені захисником аргументи не належать до передбачених законодавством підстав для відведення прокурора із провадження. Однак, після висловлених адвокатом сумнівів, підготовче засідання у цій справі вирішили відкласти на 16 листопада. До того часу суд направить до Житомирської обласної прокуратури запит щодо обґрунтування законності уповноваження місцевого прокурора на участь у судовому розгляді провадження.

Нагадаємо, ця справа надійшла до Бердичівського міськрайонного суду у березні 2020 року і це вже третє відкладення підготовчого провадження. На лаві підсудних - 59-річний пенсіонер із Чуднівщини, якого звинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху під час керуванням автомобілем, що призвело за смерті кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Попередньо досудовим слідством встановлено, що обвинувачений близько опівдня 31 грудня 2019 року у с. Романівка Бердичівського району, будучи за кермом «Сітроена», допустив зіткнення із «Нивою», що рухалась у зустрічному напрямку. Внаслідок аварії одна з пасажирок ВАЗівки від отриманих травм загинула на місці пригоди, а водій того ж дня помер у лікарні.  У разі доведення вини, водія «Сітроена» можуть позбавити не лише права керувати автомобілем, а й волі – терміном до 10 років.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області