flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

І виросла конопля велика-превелика… А «фермеру» за те грозить довге-предовге ув’язнення

22 жовтня 2020, 08:54

Триває допит свідків у справі щодо молодика з Бердичівщини, якого звинувачують у виготовленні та зберіганні з метою збуту канабісу в особливо великих розмірах.

Підсудний – 29-річний житель району, неодноразово судимий за кримінальні діяння, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Нині йому інкримінують вирощування у лісосмузі між селами Бердичівщини плантації конопель, зібраний врожай яких у висушеному та подрібненому вигляді заважив на аж 245 кг! За версією досудового слідства, усе це «добро» чоловік збирався продати, однак не встиг. Восени минулого року його дерев’яну «лабораторію», власноруч споруджену і замасковану поліетиленом та гіллям, знайшли правоохоронці. І вилучили там 40 мішків, господарчу сумку і туристичну палатку із канабісом загальною масою майже два з половиною центнери.

Умисні дії молодика, вчинені повторно та виражені у незаконному вирощуванні (придбанні), виготовленні та зберіганні особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту в особливо великих розмірах, органи досудового розслідування кваліфікували за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України. У разі визнання винним, житель району може опинитися за гратами на термін від 9 до 12 років.

Адвокат обвинуваченого подав до суду клопотання про зміну правової кваліфікації правопорушення із 307-ї на 309-ту «кримінальну» статтю. Мовляв, підзахисний виростив стільки коноплі для власних потреб, а не з метою збуту. Клопотання захисника суд долучив до матеріалів справи, але вирішуватись воно буде уже при прийнятті кінцевого рішення.

До обвинуваченого було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання із покладенням низки обов’язків. Наступне засідання у цій справі заплановане на 12 лютого наступного року.

Читайте більше судових новин у нас на Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області