flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Підштовхнув» до смерті? Обвинувачений у вбивстві батька син дав суду свої свідчення. Фото

07 жовтня 2020, 14:44

Розпочався розгляд справи щодо бердичівлянина, який майже рік уникав явок на судові засідання або з’являвся на них нетверезим, і якого місяць тому за рішенням суду було взято під варту. Чоловіка звинувачують у вбивстві з необережності власного батька (частина 1 статті 119 КК України).

Що відбулось в їхній родині у вересні минулого року, суду розповів обвинувачений. За його словами, того дня він напідпитку повернувся додому й учергове став свідком, як п’яний батько ображав матір. Син за неї вступився та виштовхнув кривдника у коридор, від чого той упав, але невдовзі піднявся, продовжуючи сваритися. Потім, як повідомив підсудний, він вдруге штовхнув батька – вже у напрямку вхідних дверей їхнього приватного будинку. Потерпілий упав на сходи, залишався у свідомості, однак коли не зміг самостійно піднятися, син та дружина допомогли йому дістатись всередину та викликали «Швидку». У Житомирі чоловіка із забоєм головного мозку, переломом кісток склепіння черепа, численними саднами та гематомами прооперували, однак додому він більше не повернувся: за два тижні після штовханини із сином помер.

Свою точку зору на події також висловила вдова потерпілого, вона ж – матір обвинуваченого. За її твердженням, син і справді «хотів заспокоїти» п’яного батька, який останнім часом багато пив і чіплявся потім до рідних. Процес «заспокоювання» жінка бачила частково, бо була на кухні. Зазначила, що просила сина не чіпати п’яного, і що на сходинки будинку, вставши після першого штурхана, нетверезий чоловік, коли син вдарив його вдруге, вилетів сам, перечепившись за поріг.

Вдова просила суд не карати обвинуваченого суворо і що, якщо можливо, то призначити йому покарання з іспитовим терміном. Інші обставини цієї справи будуть з’ясовуватись під час наступного засідання, запланованому на 30 жовтня.

Читайте наші новини також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області