flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касир, водолаз, дівчина – допитують свідків у справі підлітка, обвинуваченого у вбивстві

02 жовтня 2020, 16:06

Цього тижня у Бердичівському міськрайонному суді допитали ще сімох свідків у справі щодо неповнолітнього юнака, якому інкримінують умисне вбивство молодої жінки (пункти 4 і 7 частини 2 статті 115 КК України).

Серед допитаних – дівчина обвинуваченого, його однолітки, які в той час (початок липня 2018 року) товаришували з ним і гуляли в одній компанії, касир супермаркету та водолаз пошуково-рятувальної служби на воді. Допит останнього тривав найдовше, бо цей чоловік разом зі своїм колегою допомагав правоохоронцям шукати можливе знаряддя убивства. Робив це з використанням пошукового магніту, перебуваючи у надувному човні, бо обстежувати дно із зануренням у воду заважав мул і щільна рослинність.

У водоймі, як повідомив свідок, знаряддя злочину не виявилось. Також пошуковець на власні очі бачив біля самої води одну, чисту з вигляду, гумову рукавичку білого кольору, яку, на момент його прибуття до озера, уже виявили правоохоронці. Пізніше у густій траві на березі вони знайшли футболку із плямами, схожими на кров, та ще якийсь одяг темного кольору. Який саме, водолаз не помітив.

У присутності педагога та законного представника на засіданні допитали неповнолітню дівчину, з якою на час інкримінованих подій зустрічався обвинувачений. У другій половині дня 5 липня 2018 року свідок двічі телефонувала своєму хлопцю. Перший раз він сказав, що зайнятий та перетелефонує, а за кілька годин повідомив у розмові, що їде до травмпункту, бо в нього «щось із пальцем». Ввечері наступного дня дівчина дізналась, що парубка підозрюють у причетності до смерті молодої бердичівлянки.

Також ввечері 5 липня обвинуваченому телефонував його товариш – спитати, як зробити ігрову ставку. За словами свідка, у цій справі підсудний добре розбирався, однак під час розмови лише порадив звернутись по допомогу до певного чоловіка.

Інші допитані днями свідки майже нічого суду не повідомили, окрім того, що знали обвинуваченого «тільки в обличчя» або на рівні «Привіт-Пока». Та й то вже «не пам’ятають», бо «скільки вже часу пройшло». Зрештою, прокурор повідомив, що хоче відмовитись від частини подібних свідків з боку обвинувачення та попросив не викликати їх на наступні засідання. Представник потерпілих не заперечила, адвокат неповнолітнього підтримала прокурора частково: попросила таки допитати одного зі свідків, від яких сторона обвинувачення пропонує «відмовитись». Отож, на засідання, призначене на 19 жовтня, повторно викличуть шістьох свідків.

Стежте за нашими новинами також у Фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області