flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Влаштував шопінг з чужою банківською карткою: суд відправив під варту підозрюваного у крадіжці

21 серпня 2024, 15:44

Бердичівський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на  60 днів підозрюваному у викраденні документа та у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 357, ч. 4 ст. 185 КК України). Суд також визначив розмір застави – 60 тис. грн. Таким чином клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного судом задоволено.

 

Як ідеться у клопотанні, 33-річний раніше неодноразово судимий мешканець с. Махнівки,  що на Вінниччині, перебуваючи на автостанції  у Бердичеві, викрав у чоловіка з інвалідністю його банківську картку, яка знаходилась у кишені сумки. Два дні поспіль підозрюваний робив покупки у магазинах, кафе та аптеках, розраховуючись за товари коштами з чужого  рахунку. Загалом підозрюваний витратив понад  три з половиною тисячі гривень, що належали потерпілому, вчинивши таким чином крадіжку.

У судовому засіданні підозрюваний свою вину визнав повністю, каявся та просив обрати для нього домашній арешт. Проте прокурор зміг довести, що обрання для підозрюваного більш  м′якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не забезпечить належної процесуальної поведінки підозрюваного. Потягом п′яти днів рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Довідково: ч.1 ст. 357 КК України - Викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання особи своїм службовим становищем, а так само їх умисне знищення, пошкодження чи приховування, а також здійснення таких самих дій відносно приватних документів, що знаходяться на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності, вчинене з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах, - караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Ч. 4 ст. 185 КК України - Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

 

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

             Пресслужба суду